Voittajat eivät häviä

1 Comment

Junan alle menehtyy Suomessa keskimäärin yksi ihminen joka viikko. Yhdessä näistä junista matkusti viime viikolla hyvä ystäväni. Hän kertoi järkyttyneenä tapaturmasta Facebook-sivullaan. Yksi hänen saamistaan kommenteista oli muita pysäyttävämpi: Rohkeampaa on elää.

Eläminen ei ole kuolemisen vastakohta. Eläminen on vastuunkantoa. Eläminen on uskallusta. Rakkaus sattuu. Niin tekee myös elämä. Iskut pitää ottaa vastaan. Mistä erottaa häviäjän ja voittajan? Kun voittaja lyödään maahan, hän nousee ylös.

Joskus olisi helpompi jäädä makaamaan. Silloin mitataan ystävyyttä. Vahvemman velvollisuus on nostaa heikompi. Suurinta vahvuutta on kuitenkin ottaa apu vastaan.

 

Joachim Alcine

 

 

 

 

One Comment (+add yours?)

  1. K
    tammi 27, 2015 @ 13:28:00

    Sanopa tuo ihmiselle, jonka kaikki toivo elämässä on jo menetetty ja jäljellä on enää vapautuminen elämän kärsimyksistä (kuolema). Syyllistäminen ei auta ketään.

    Vastaa

Leave a Reply