Tyynysodan hengessä

2 Comments

Osa suomalaisista yrittäjistä on aloittanut kaiken alleen jättävän vihapuheen. Maatamme on johdettu niin huonosti, että nyt firmat sitten siirretään Viroon. Kaikki poliittiset päätökset ovat järjestään huonoja. Poliitikot ovat julkeita oman etunsa tavoittelijoita. Yrittäjien elämä on tehty mahdottomaksi. Aluepolitiikka on paskaa. Jos sotkamolaisilla ei ole töitä kotiseudullaan, muuttakoot etelään. Näiden ehdotusten tekijöitä ei kiinnosta, että kukaan ei osta sotkamolaisten koteja muuttotappiokunnalla. Tietenkään ei kiinnosta, koska kovaäänisimmät ovat muuttaneet etelään vanhempiensa takapenkillä. Kun te itse muutatte Viroon, toivottavasti kukaan ei osta teidän sydämettömiä siporex-talojanne.

Isovanhempamme pelastivat tämän maan talvisodan hengessä. Nyt suomalaiset tosiyrittäjät kaatuvat jo tyynysodassa. He eivät kestä, vaikka aseena on viiden tähden hotellin unelmakevyt untuvatyyny.

Suomi on ollut erinomainen maa elää ja kasvattaa lapsiaan. Täällä on paljon menestyviä yrityksiä, pyyteettömästi yhteisiä asioitamme ajavia korruptoitumattomia poliitikkoja ja virkamiehiä. Yhteiskuntamme toimii, se on tasa-arvoinen ja suvaitsevainen. Toki kaikessa on parantamisen varaa, mutta vihapuheella Suomea ei nosteta kohti uusia korkeuksia.

Minun on ainakin ollut hyvä elää täällä. Niin hyvä, etten voisi kuvitellakaan jättäväni isänmaatani henkilökohtaisen etuni vuoksi. Olemme yksi maailman parhaista maista. Joillekin edes paras ei riitä.

 

536776958_cf49c2c54f

2 Comments (+add yours?)

 1. Ismo
  marras 07, 2014 @ 08:30:12

  Hyvä Juuso! Juuri näin. Tarvitaan tekoja ei valituksia. Supercellin yrittäjistä voi ottaa mallia: ”Olemme saaneet Suomelta niin paljon että nyt halusimme antaa jotain takaisin.” Ei siinä tehty vero-optimointia tai valiteltu liian pehmeitä tyynyjä.

  Vastaa

 2. Tomi Taipale
  marras 07, 2014 @ 18:03:45

  Hyvää tekstiä Juuso! Viestinnän ammattilaisena osaat varmasti suhtautua nykyiseen uutistulvaan kriittisesti, me kaikki taas emme. Useat Viroon muuttavat yrittäjät näkevät vain rusinoita pullassa ja muuttavat innolla Tallinnaan. Verokilpailu on tosi asia ja sitä hyödyntävät monet yritykset, joilla on siihen haluja ja mahdollisuuksia. Kuitenkaan esim. tällä viikolla A-studiossa esiintynyt tuleva virolaisyrittäjä, joka meinaa muuttaa 6 hengen ohjelmistokonsultointi- ja koulutusyhtiönsä Viroon, ei laillisesti (annetuilla tiedoilla) näistä veroeroista hyödy. Jos liiektoiminta on pysyvänluonteista ja se tapahtuu Suomessa (tällä yrittäjällä asiakkaana K- ja S-kaupat), vero maksetaan Suomeen. Jos yrityksellä ei ole ennakkoveronumeroa, pidättää maksaja lähdeveron, 13%.

  Parturigatessa suurimmat huutajat unohtivat kertoa, että moinen järjestelmä on ollut voimassa jo vuosia ja vuosia. Jos parturit haluavat pitää paikkansa auki, voi sen luvan hakea paikkakuntakohtaisesti hintaan 450€. Elli yhteistyöllä summa olisi euroja tai kymppejä. Ja jos parturit saavat olla auki miten lystäävät, niin miksei myös Citymarketit? Mun puolesta pitäkööt avoinna, markkinat kyllä asettavat aukioloajat kohdalleen, mutta huutelun taakse saisi hieman kerätä faktaa.

  Kuten sanoit, kyllä Suomi on hyvä paikka olla, elää ja lapsia kasvattaa. Yhdessä tekemällä se verorasitus (joka on kyllä korkea) saadaan miellyttävämmälle tasolle, Suomi kasvuun, Kainuulaisillekin töitä ja mökeille hinta.

  Vastaa

Leave a Reply