Poissa silmistä, poissa mielestä

No Comments

Törmäsin verkossa hongkongilaisen markkinoinnin apulaisprofessori Xianchi Dain ja chicagolaisen käyttäytymistieteen professori Ayelet Fishbachin tutkimukseen.

He tutkivat kuluttajan uskollisuutta rakastamaansa brändiin. Jos kuluttajalla ei olekaan mahdollisuutta käyttää suosikkibrändiään, kasvaako vai väheneekö tuotteen tai palvelun kaipuu ajan myötä? Kun nuori jättää lapsuudenkotinsa ja muuttaa opiskelemaan vieraalle paikkakunnalle, kaipaako hän kotiruokaa enemmän vai vähemmän lukuvuoden edetessä. Tai kasvaako sosiaalisen median käytön tarve mitä pidempään hän joutuu olemaan ilman internet-yhteyttä.

Tutkimuksen mukaan brändin kaipuu kasvaa ajan myötä, mikäli sille ei löydy korviketta. Korvaavaa tuotetta etsitään ensin läheltä ja jos sitä se sieltä löydy, ollaan valmiita käyttämään harvempaa seulaa. Poissa silmistä, poissa mielestä on totta. Kaipaus täytetään korvikkeella.

Ei mitään yllättävää, mutta mitä voimme oppia tästä?

Brändisi ei lopulta olekaan asiakkaallesi niin tärkeä kuin saatat kuvitella.

Pidä huolta siitä, että asiakkaallasi on aina mahdollisuus löytää brändisi ilman suuria ponnistuksia. Silloin hänen ei tarvitse katsella vieraisiin pöytiin.

Ja kolmantena, muttei vähäisimpänä. Tee brändistäsi korvaamaton. Ja jos ja kun se ei ole mahdollista, kerro siitä niin, että asiakkaasi pitää sitä korvaamattomana.

 

pepsi-truck

 

 

Leave a Reply