Tarinan voima ja – heikkous

No Comments

Ihmiset rakastavat hyviä tarinoita. Ja kun on kysyntää, on tarjontaa. Siksi yrityksistä ja tuotteista rakennetaan tarinoita. Markkinointiviestinnässä historia kantaa, muttei se sielläkään toista itseään.

Vuonna 1998 hairahduin töihin Markkinointi Viherjuurelle. Kohtalokas syrjähyppy kesti yhden pitkän vuoden eikä siitä jäänyt plakkariin muuta kuin märkivä burnout ja Pörssiklubilla kaatunut narikka. Ja yksi keskustelu silloisen kasvollisen omistajan – Arto Liinpään – kanssa.

Viherjuurella romantisoitiin perustaja Matti Viherjuuren persoonaa ja työtä. Sanoin Artolle, että hän on parissakymmenessä vuodessa muuttanut Viherjuuren kulttuurin sellaiseksi, johon arvostetulla perustajalla ei olisi enää asiaa. Arto suuttui. Minä suutuin, kun minulle suututtiin. Kasvoimme erillemme.

Tapasin Liinpään muutama vuosi myöhemmin. Hän sanoi, että ”olit silloin oikeassa.” Totta kai olin. Valtaosa meistä silloin Viherjuurella työskennelleistä oli. Uskalsin vain sanoa ääneeni itsestäänselvyyden: Brändi ei kanna jos tarina ei vastaa totuutta.

 

mm_end_frame-0-1280-0-1024

Leave a Reply