Lupa oppia ja soveltaa

No Comments

Hyvä kollegani Timo Kiviluoma kirjoitti blogissaan ansiokkaan vastineen Ilta-Sanomien harhaiselle toimittajalle. Minulle ei ole juurikaan lisättävää Timon vastineeseen. Tosin minua jäi askarruttamaan, miten toimittaja Heidi Vaalisto arvioisi oman ammattinsa kuormittavuuden?

Itse olen löysäillyt 25 vuotta ja näillä eläkeprognooseilla toinen tinki on edessä. En ole vaipunut epätoivon alhoon. Päinvastoin.

En ota kantaa eri ammattien kuormittavuuteen. Kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Mainostoimistotyössä on yksi massiivinen plussa. Monissa ammateissa työ muuttuu rutiineiksi. Uran huippu osuu työelämän ensimmäisiin vuosiin. Mainosalalla tällaista leipääntymistä ei pääse syntymään.

Ainakin itse olen onnekas saadessani perehtyä joka viikko uusiin toimialoihin, uusiin medioihin, uusiin trendeihin ja uusiin työkavereihin. Copy/paste on tuttu termi teoriassa; käytäntöön sitä ei uskalla kokeilla. Uutta pitää oppia ja sitä pitää osata soveltaa. On etuoikeus saada olla ammatikseen ennakkoluuloton.

 

green-plus-hi

Leave a Reply