Ei ole linjatonta ymmärtää molempia

1 Comment

Olin tänään lounaalla potentiaalisen asiakkaan kanssa. Hän kertoi, että he olivat tarkastelleet kriittisesti b-to-b –alalla toimivan yrityksen asiakasviestinnän kuluja. Vaikka heidän tuotteittensa ja palveluittensa verkkokauppa on nopeassa kasvussa, paljon viestejä lähetetään yhä snailmaililla. Hän kertoi, että Itellan jakelusta vuosittain veloittama kustannus on hiuksia nostattava. Se oli osasyy siihen, että he harvensivat asiakaslehden printtiversion julkaisurytmiä.

Ymmärsin täysin hänen näkemyksensä.

Olen tavattoman laiska vaatteiden ostaja. Hankin vaatteeni pääasiassa verkkokaupoista. Housut ja neule. Ostotapahtuma vie minuutin. Lähetti tuo tuotteet kotiovelle parissa päivässä. Kertaostokseni ovat halpoja. H&M saa minulta ehkä keskimäärin 30-40 euroa kerralta muutaman kerran vuodessa. Jostain maailmalta voin ostaa pari kertaa vuodessa jotain tyyriimpää. Vaikka ostokseni tapahtuvat verkossa, olin yllättynyt siitä, että H&M lähestyi minua tänään postin jakamalla suorakirjeellä.

Kortin jakelu maksaa luokkaa 10 senttiä kappaleelta. Mutta se maksaa. Luultavasti minuun oli yritetty olla yhteydessä retargetoiduin bannerein tai suorameilein – tuloksetta. Nyt oli siirrytty järeämpiin aseisiin. Kun digitaalisen viestinnän vaahto ei enää pessyt, oli palattu käyttämään pertsamediaa.

Mikä tekee tästä mielenkiintoista, on H&M:n viestinnän volyymi. Kaltaiseni suoran sai varmasti sadat tuhannet ihmiset. Meilisuoran kustannus olisi ollut lähellä nollaa, printtipostin minimissäänkin kymmeniä tuhansia. Veikkaan kuitenkin, että vaatejätin markkinointiosastolla osataan laskea panos/tuotos –suhde.

Megatrendit eivät ole koskaan mustavalkoisia.

 

FOTD851

 

 

 

One Comment (+add yours?)

  1. Tero Ylitalo
    loka 01, 2014 @ 06:49:04

    Paperisen junkmailin määrä on silti edelleen huima. Sen näkee joka ikinen päivä avaamalla postiluukun kannen. Erityisesti ihmetyttää CRM:ien osaamattomuus yhdistää saman talouden kanta-asiakkaat/jäsenet yhdeksi; emme tarvitse kahta Stockan etuvihkoa, emme kahta Golf-lehteä tai kahta yhtään_mitään_kohdennettua.

    Yksi riittää ja säästää molemmissa päissä ketjua.

    Vastaa

Leave a Reply