Raskas työ, kevyet mullat

No Comments

Kokemus on opettanut, että mailasta puristaminen ei paranna lyönnin laatua. Kunpa hyvät opit vielä muistaisi.

Nuorena jaksaa. Työtä tehdään vuorotta. Raskasta työtä rytmittävät raskaat hyvit.

Elämän ruuhkavuodet tuovat raskaan työn rinnalle itsestä huolehtimisen. Varhaisessa keski-iässä ei jaksa painaa nuorempiensa tahtiin, jollei pidä mielestään ja ruumiistaan huolta.

Olen ajoittain vihdoin kohdannut seesteisyyden. Onnistun toisinaan tekemään työtä rennolla otteella ja sen rinnalla elämään täyspainoista siviilielämää. Tämä tasapaino tuottaa myös parhaat tulokset. Se on flow-tila, johon ei voi itseään pakottaa, siihen pitää kasvaa.

Tänään lähdin lounaalle oikein keskustaan asti. Jätin työt ja aikataulut pariksi tunniksi narikkaan. Auto oli huollossa ja kävelyyn meni puoli tuntia / sivu. Rakkaan ystäväni Francon kanssa puhuimme tunnin perheistämme, ruuasta, jalkapallosta ja kuntoilusta. Ei sanaakaan businesta.

Pari tuntia täydellistä vastapainoa aikataulutetulle työlle. Kevyet työt, kevyet huvit. Tähän soisi itsensä oppivan. Varsinkin, kun työn laatu ja määrä ainakin omaan silmään näyttivät kiitettäviltä. Laatuaikaa on olemassa.

 

bigstock-hard-work-ahead-yellow-warning-28341908

Leave a Reply