Komea ikoni

1 Comment

Komea mies. Komea lauluääni. Komea 45-vuotinen ura. Komea kokoelma radiosoittohittejä ja listaykkösiä. Surkean ennakkomyynnin takia peruutettu konserttikiertue.

Olen pahoillani Tapani Kansan vuoksi, mutta yhtä yllättänyt kuin hänen promoottorinsa en voi väittää olevani.

“Joku Cheek myy stadionin muutamassa tunnissa, ja tällainen suomalaisen musiikin ikoni, lähes 50 vuotta huipulla, ei myy”, ohjelmatoimisto Polarartistit Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Pensola äimistelee.

Kansan ongelma on ikonin ongelma. Komeinkin ikoni muuttuu vuosien myötä tapetin väriseksi, jos se ei uudistu. Covereita veivaavan iskelmätähden huomaavat vain tosiuskovat. Tapauskovaiset ja jumalattomat hurmaantuvat jonkun Cheekin kelkkaan.

Maailma on julma. Kuuntelen tätä kirjoittaessani Spotifysta Kansan musiikkia. Upea laulaja. Tuorein hitti lienee ajalta, jolloin Lasse Virén kaatui Suomen maailmankartalle. Ihmisellä on oikeus vanhentua, mutta hänellä ei ole oikeutta lakata uusiutumasta.

Kokemus tuo varmuutta. Mutta jos verhoaa kokemuksensa vanhojen muisteluun ja harmaaseen kaapuun, etsivä poimii kyytiinsä jonkun Cheekin. ET-lehden hienossa mainoksessa oli nuoren ja varttuneen Riitta Uosukaisen kuvat ja kysymys: “Kumman tarina on kiinnostavampi?”

Kaunis tarina ei aina riitä. Viihde- ja liike-elämässä pätee harvoin totuus siitä, että loppu hyvin, kaikki hyvin. Loppu on monesti alkua rujompi.

 

nuori-tapani-kansa

One Comment (+add yours?)

 1. meitsis
  syys 20, 2014 @ 22:03:54

  Tässä ei ole kylläkään kyse mistään lopusta jos yksi surkeasti markkinoitu konserttikiertue perutaan. Tapsa tulee vielä ja kovaa. Hänestä tullaan kuulemaan paljon tulevaisuudessa ja varmasti myy salit täyteen toiste.
  2-3 vuotta sitten Pepe Willbergin konsertikierte peruttiin kun lippuja on myyty kiertueelle vain muutama. Nyt hän on ollut listaykkösenäkin ja on yksi maan suosituinpia miesartisteja.Eli hetkessä tilanteet muuttuu.
  Tapsan tanssi-ja festarikeikoilla on tänäkin vuonna käynyt hyvin porukkaa, eli kyllä hän jengiä paikalle vetää, mutta onko isokaan ihme että konserttikiertue ei myy ennakkoon jossitä ei juurikaan mainosteta ? Vai montako kiertueesta kertovaa lehtijuttua olet nähnyt ? Eipä ole Tapsa myöskään ollut TV:ssä tai lehtien sivuilla kiertuettaan mainostamassa. Monet ihmiset sanoivatkin ,etteivät edes tienneet koko kiertueesta mitään ennenkuin lehdessä uutisoitiin, että se on peruttu.

  Tapsalta on tullut hittejä 90- luvulla ja on tullut upeita lauluja myös 2000- luvulla. Hän on uudistunut aivan riittämiin ja paljon enemmän, kuin esim. Matti ja Teppo , Katri Helena tms.joiden kaikki biisit kuulostavat samanlaisilta. Tapsalta on sentään tullut 2000- luvullakin levyjä jotka ovat kaikki aivan erilaisia keskenään. On argenttiinalaisia tangoja, suuria klassisia romanseja, Tapio Rautavaaran covereita, itse sanoitettuja popiskelmää, Nat King Colen biisejä jne…

  Vastaa

Leave a Reply