Työuran vaikein vuosi

No Comments

Yrityksen johtaminen ei ole koskaan helppoa. Viime vuodet ovat kuitenkin olleet vaativuudessaan aivan erityisiä. Samalla, kun valtiovalta vaatii työurien pidentämistä, moni suuryritysjohtaja on jättänyt johtamansa organisaation vuosia alle nykyisenkin eläkeiän. Selitykseksi on riittänyt, että kolmenkymmenen vuoden työuran viimeinen vuosi on ollut poikkeuksellisen raskas.

Olen ollut työelämässä vasta reilun neljännesvuosisadan. Arvioituun eläkeikään on ehkä 17-18 vuotta. Kulunut vuosi on ollut työurani raskain. Eivätkä ne edeltäneet vuodetkaan aina mitään heliuminkeveitä ole olleet. Tänäänkin teki mieli ripustaa hanskat naulaan. Onneksi menestys on joukkuelaji. Kun yksi uupuu, kollegat ottavat isomman roolin. Huomenna roolit saattavat kääntyä.

En haluaisi itselleni pomoa, joka lopettaa uransa raskaimman vuoden jälkeen. Esimiehen lopettaminen ei koske vain häntä itseään. Rintamakarkuruus koskee koko organisaatiota. Paska valuu organisaatiokaaviossa alaspäin. Ketään ei voi pakottaa olla töissä. Mutta jos taidot eivät riitä, olkoot se oikeutus lopettaa. Se, että on vaikeaa, ei riitä. Seuraajalla on luovuttajan jäljiltä vielä vaikeampaa.

 

bcn-airport-departures

 

 

Leave a Reply