Kaksoiselämä ei ole uhka, se on mahdollisuus.

No Comments

Anna mun kaikki kestää. Parikymmentä vuotta sitten Katja Ståhl oli Jyrki. 2000-luvun ensivuosikymmenellä hänestä kasvoi Suosikki. Ja nyt yhtäkkiä ja yllättäen hänestä on kuoriutunut pesunkestävä täti.

Iltalehden kolumnissaan Ståhl kirjoittaa ratikkapysäkillä kohtaamistaan kymmenestä ihmisestä. Yhdeksällä oli kädessään mobiilipäätelaite: ”Yksi puhuu, muutama tekstailee, yksi selailee sähköpostejaan, joku pelaa mobiilipeliä. Yhdistävä tekijä on, että kukaan ei ole läsnä.”

Läsnä missä? Ståhlin kanssa?

Jo Jari Tervo sanoi aikanaan, että ”elämä on toisaalla, sinne pääsee päätelaitteella.”

Ajan harvoin spåralla. Niinä harvoina kertoina en ole kokenut pakottavaa tarvetta olla läsnä matkakumppanieni kanssa. Useimmiten olen ollut läsnä kännykän välityksellä. Olen puhunut, tekstaillut, lukenut tai kirjoittanut sähköposteja, postaillut, kommentoinut. Enkä ole ollut yksin.

 

aTqE6LXTM

 

 

Leave a Reply