Luottamus omaan tiimiin

No Comments

Luin kesällä ruotsalaisen käsipallovalmentaja Bengt Bengan Johanssonin kirjan: Medaljer och gurkburkar. Kirjassa puhutaan Benganin valmennusfilosofiasta. Eikä suotta. Kyseessä ei ole ihan turha mies, sillä hän oli Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja 15 vuotta ja sinä aikana Ruotsi voitti kaksi maailmanmestaruutta, neljä euroopanmestaruutta ja kolme olympiahopeaa. Lajissa, jolla on pelkästään Saksassa enemmän harrastajia kuin koko maailmassa jääkiekkoilijoita.

Reilu kymmenen vuotta sitten julkaistu kirja ei ollut mitenkään erityisen ihmeellinen. Mutta se oli aito. Siitä välittyi Benganin rakkaus lajiin ja luottamus omaan juokkuee- seensa. Hän motivoi ja uskoi siihen, että motivoitunut tiimi on itseohjautuva. Valmentajan filosofia kiteytyi hänen arvoturnauksiin valitsemilleen pelaajille lähettämissään sähkeissä. Yksi sähkeistä päättyi Walter D. Wintlen tunnettuun runoon Thinking.

 

If you think you are beaten, you are;

If you think you dare not, you don’t.

If you’d like to win, but think you can’t

It’s almost a certain you won’t.

 

If you think you’ll lose, you’ve lost,

For out in the world we find

success begins with a fellow’s will;

It’s all in the state of mind.

 

If you think you’re outclassed, you are:

You’ve got to think high to rise.

You’ve got to be sure of yourself

before
 You can ever win a prize.

 

Life’s battles don’t always go 
to the

stronger or faster man,

But sooner or later the man who wins

Is the one who thinks he can.”

 

Eilen istuin toimiston nurkassa ja kuuntelin, miten organisaatiomme hyrisi tyytyväisenä. Se oli juuri lähettänyt matkaan yhdessä tekemänsä ison tarjouksen. Se uskoi kaikilla soluillaan tarjouksensa menestykseen. Silloin ymmärsin, miltä tuntuu olla osa motivoitunutta, toisiinsa luottavaa organisaatiota.

Se tuntuu etuoikeutetulta.

 

guld_medaljer

Leave a Reply