Hinta kysyttäessä

No Comments

En voi määritellä itseäni taidemesenaatiksi, vaikka olenkin hankkinut paljon nuorten, uraansa aloittavien taiteilijoiden töitä. Hankkisin niitä yhä.

Hankkisin. Konditionaali.

Tällä viikolla kävin taas galleriakierroksella. Näyttelyt olivat hyviä ja kiinnostuin paristakin työstä. Näyttelyluettelossa oli maininta: ”Hinta kysyttäessä”. Kysyin. En saanut hintaa. Sain vastaukseksi, että ”meillä on kyllä taiteilijan meiliosoite. Häneltä voi kysellä.”

Kyselin. En ole saanut vastausta.

Tämä on jo kolmas kerta lyhyen ajan sisällä, kun galleriassa ei ole ollut hintoja ja taiteilija on ollut selkeän epäkaupallinen. Mitä näille nuorille, taitaville taiteilijoille oikein opetetaan koulussa: epäkaupallisuutta?

Ymmärrän pöytälaatikkorunoilun. Kynnys julkaista kirjallisuutta on korkea. Galleriat tarjoavat nuorille kuvataiteilijoille yleisön luo tulevaa väylää esitellä töitään. Miksi he eivät hyödynnä sitä?

 

Leave a Reply