Järki vs tunteet

No Comments

Katsoin aamulla Zürichin yleisurheilun EM-kisojen miesten maratonia. Puolan Marcin Chabowski johti kisaa parhaimmillaan reilun minuutin erolla. Selostajat sanoivat, että jos 2.10:n mies tempaisee irtioton 2:07:n vauhdilla, järki ja tunteet ovat räikeässä ristiriidassa. Chabowskin tapauksessa ristiriita oli ilmeinen ja johti keskeytykseen muutama kilometri ennen maalia.

Mielestäni järki ja tunteet eivät ole janan vastakkaisissa päissä. Eivät ne ole samalla janalla ollenkaan. Itse teen miltei kaikki suurimmat päätökset tunteella. Joskus ne onnistuvat, joskus eivät. Jos olisin tukeutunut kaikissa päätöksissäni järkisyihin, olisin päässyt paljon helpommalla. Mutta spontaaneilla sivuteillä olen oppinut enemmän elämästä ja ihmisistä.

En ole yhtään pahoillani, jos joku kuvaa minua tuulella käyväksi. Sitä nimittäin olen. Tuuli on vienyt minut paikkoihin, mihin järki ei olisi vienyt. Järki on tuonut takaisin kotiin. Niin on hyvä.

 

 

Leave a Reply