Huipulta putoaminen sattuu

No Comments

Tarvitsin eilen kymmenen keltaista kylpyankkaa. Ensimmäisenä potentiaalisena ostopaikkana mieleeni tuli Stockmann. Koska en mene koskaan kauppoihin pyörimään, soitin ja kysyin ennalta, että onko ankkoja hyllyssä. Minut yhdistettiin lastentarvikeosastolle. Puhelu hälytti parikymmentä kertaa ja kääntyi takaisin vaihteeseen. Soitin viiden minuutin päästä uudelleen. Ei vastausta. Ei myöskään kolmannella kerralla. Minulle ei myöskään soitettu takaisin.

Pakosta aloin miettiä muita vaihtoehtoja. Nuppulantien Muovitukusta varmaan löytyy, ajattelin. Soitin sinne. Minulle vastattiin heti. Sain ankkani. Heräteostona laitoin koriini kaksi Fairy-pulloa, koska tarjouksessa sain kaksi kolmella eurolla.

Stockmannilta on vienyt 30 vuotta nousta mielessäni TOP1:een. Luottamus on syntynyt yksityiskohdista, hyvästä palvelusta. Huipulle on vaivalloista nousta, mutta sieltä on helppo ja nopea pudota.  Ennen eilistä pettymistä kylpyankka oli minulle yhtä kuin Stockmann. Nyt se on Muovitukku.

Stockmann valikoitui esimerkiksi sattumalta. Ei populistisista syistä.  Postauksen tarkoituksena ei ollut potkaista maassa makaavaa, vaan kiinnittää huomio siihen, että luottamus on helpompi menettää kuin saavuttaa. Ei asiakassuhteeni Stockmanniin romahtanut kolmeen vastaamattomaan puheluun, mutta se sai särön tilanteessa, jossa yrityksen tulisi yrittää normaaliakin enemmän. Palvelualan yritykselle palvelu on väärä paikka säästää.

 

carlobaby_keltainen_kylpyankka

Leave a Reply