Tieto lisää kuulijan tuskaa

No Comments

Katson televisiosta yleisurheilun EM-kisoja. Se on hyvää ajanvietettä. Päivisin saa miettiä kyllin, joten iltaisin no brains –tyyppinen ohjelmavirta tuo kaivattua vastapainoa.

Paitsi että.

Ylen kommentaattorina on vuosia ollut Mika Lehtimäki. Hän on tehtävässään poikkeuksellisen pätevä. Hänen tietotaitonsa eri lajien tekniikoista on hämmentävä. Lehtimäki on yksi Suomen parhaista yleisurheiluvalmentajista. Hän todella tietää, mistä puhuu. Miksi sitten hänen kommenttinsa kuulostavat korviini besserwisseröinniltä?

Asiantuntijakommentaattorina Lehtimäki on jopa liian hyvä. Hän saa kaltaiseni penkkiurheilijan tuntemaan itsensä auttamattomasti alisuorittajaksi.

Tunnistan itsessäni monesti pienen tai keskisuuren mikalehtimäen. Markkinointiviestinnästä puhuessani lipsahdan helposti viisastelun puolelle. Joskus tahtomattani, joskus peittääkseni epävarmuuttani.

Parhaat ideat eivät vaadi tuekseen mystifioivia kielikuvia. Yksi maailman kliseisimmistä mietelmistä on myös yksi todenmukaisimmista: Vähemmän on enemmän. Miksi sen muistaminen on aina niin vaikeaa?

 

5

Leave a Reply