Yhdessä ymmärrämme enemmän

No Comments

Käytin tänään vaimoni auton 30.000 kilometrin huollossa. Varasin ajan viikko sitten. Palvelu oli hyvin ystävällistä. Numeroon vastattiin Helsingissä, mutta huollon saattoi varata Raisiosta. Kysyivät, onko mitään ihmeellistä. Sanoin, että joskus voimakkaasti kiihdyttäessä moottorin merkkivalo syttyy, mutta sammuu taas muutaman minuutin päästä.

Vein auton huoltoon tänään ja ystävällinen huoltohenkilö kysyi, onko mitään ihmeellistä. Sanoin, että joskus voimakkaasti kiihdyttäessä moottorin merkkivalo syttyy, mutta sammuu taas muutaman minuutin päästä. Lähdin toimistolle.

Kahden ja puolen tunnin päästä tulikin tekstari, että auto olisi noudettavissa. Huoltotiskillä palvellut uusi ihminen oli taas oikein ystävällinen. Huollossa oli selkeästi laatujärjestelmä. Tehdyt toimenpiteet käytiin läpi yksitellen, annettiin oikein allekirjoitettu huoltoraportti. Kiitin ja kysyin merkkivalosta. Se nyt tietenkin oli hoitamatta. Huoltoneuvojan mukaan kyse on luultavasti jostakin ilmanmääräongelmasta, jota varten auto pitää tuoda takaisinkutsuhuoltoon seuraavalla viikolla. Jotakin ohjelmoidaan uudelleen. Kysyin, että miksi hommaa ei oltu hoidettu nyt ja sain vastaukseksi epämääräistä äpätystä. Kiihdyin orastavasti ja lähdin vauhdilla pihasta. Moottorin merkkivalo syttyi, mutta sammui taas muutaman minuutin päästä.

Asiakaspalvelu oli ketjun kaikilta osin ystävällistä, mutta päällimmäiseksi jäi tunne, ettei minua kuunneltu. Mainitsin kahteen otteeseen merkkivalosta, mutta juuri se jäi hoitamatta. Jos tilaan pitsan ilman valkosipulia, minulla on siihen syyni. Jos saan lätyn valkosipulin kanssa, koko tilaus on pilalla. Se on pilalla, vaikka kaikki muut ainesosat ja tarjoilu olisivat moitteettomia.

Heitin ensimmäisen kiven, vaikken ole syytön itsekään. Liian monesti alan suunnitella omille asiakkailleni ratkaisua ennen kuin olen kunnolla sisäistänyt toimeksiannon. Vyörytän tsunamin lailla ideoitani, mutta ne eivät välttämättä vastaa tehtävänantoon. Olen vasta viime vuosina löytänyt lääkkeen tähän vaivaan. En koskaan lue toimeksiantoa yksin. Teemme sen aina yhdessä tiimin kesken. Yhdessä ymmärrämme enemmän. Ja jos emme ymmärrä, kysymme häpeilemättä lisää. Suuret väärinkäsitykset kasvavat usein hyvin pienestä alusta.

 

engine_check_01

Leave a Reply