Elämä on laittii

No Comments

Joskus elämäni on ollut paljon raskaampaa kuin nyt.

Ensin vaihdoin auton. Audi A6 Allroad oli upea auto, mutta sen omapaino oli pari tuhatta kiloa. Nyt ajan sen pikkuserkulla: Audi A1 on painoltaan vain reilu puolet. Ajan usein yksin. Miksi siirtäisin paikasta A paikkaan B suotta ylimääräistä tuhatta kiloa?

Sain viime viikolla uuden tietokoneen täysin palvelleen tilalle. Vanha MacBook Pro 15” painoi yli kaksi ja puoli kiloa. Uusi MacBook Air 13” puolet siitä. Miksi kantaisin mukanani koko ajan kilon verran ylimääräistä rautaa? Vähemmän on enemmän.

Oma painonikin on laskenut. Neljä vuotta sitten aloitin uudelleen muutamaksi vuodeksi hiipuneen juoksuharrastukseni. 4-5 lenkkiä viikossa ovat pudottaneet painon taas nuoruuden tasolle. Miksi kantaisin mukanani koko ajan muutamaa ylimääräistä kiloa?

Joskus pitää tehdä vaikeita päätöksiä. Tiedän, että ikävistä asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä. On henkisesti raskasta kantaa harteillaan ristiriitoja ja eripuraa. Miksi niistä eroon pääseminen on monesti vaikeampaa kuin fyysisen painon pudottaminen?

 

2011_audi_a1_2

Leave a Reply