Apua

No Comments

Joukkue on ryhmä yksilöitä. Voittava joukkue on ryhmä toisiinsa luottavia yksilöitä. Olen aina ihaillut ruotsalaisia. Erityisen suuren vaikutuksen minuun on tehnyt legendaarinen käsipallovalmentaja Bengan Johansson. Hän johdatti Ruotsin käsipallomaajoukkueen lukuisiin arvokisamestaruuksiin vuosituhannen vaihteessa.

Olen muistavinani, että Bengan olisi kirjoittanut kirjan valmennusfilosofiastaan. Se oli yksinkertainen: Hän antoi joukkueen itse päättää omasta taktiikastaan. Vain jos pelaajien omat päätökset eivät toimineet, hän ohjasi peliä uuteen suuntaan. Hyvä joukkue on itseohjautuva.

En ole koskaan lukenut Johanssonin valmennusmetodeistaan kirjoittamaa menestyskirjaa Medaljer och gurkburkar. Nopean googlailun jälkeen löysin ja tilasin sen äsken ruotsalaisesta verkkodivarista. Hinta oli 189 kruunua, kirjan kunto hyvä ja siinä on kirjoittajan nimmari. Viikon päästä se on hyllyssäni. En usko, että luen sitä siltikään.

Miksi sitten tilasin kirjan? En osaa varmuudella vastata. Minulle riittää, että tiedän kirjan olevan hyllyssäni. Voin tukeutua siihen, jos tarvitsen uskonvahvistusta omille periaatteilleni. Kirjat ovat minun valmentajiani. Jos omat taitoni eivät riitä voittoon, tukeudun muiden oppeihin ja apuun. Uskallus etsiä ja pyytää apua on kauneimpia asioita elämässä.

 

20s30-Handb2

 

Leave a Reply