Pyhäpyhä

No Comments

Olen leimautunut työnsankariuden lisäksi arkipyhien vastustajaksi. Parin viikon takainen helatorstai rikkoi hyvän työviikon. Sitä seurannut välipäivä kuorrutti lässähtäneen kakun.

Nousevalla viikolla alkaa potkupallon MM-kilpailut. Jos Suomi pääsisi joskus onnenkantamoisella kisoihin, joukkueemme luultavasti vedettäisiin kentältä puolen tunnin pelin jälkeen pukusuojaan 10 minuutiksi. Viimeistään siinä vaiheessa peli muuttuisi yhteen maaliin pelaamiseksi.

Arkipyhien lisäksi elämääni varjostamaan on noussut uusi synkkä pilvi: pyhäpyhät. Niin kuin tämä tämänpäiväinen helluntai. Juuri kun on oppinut, että kauppojen aukiolo on vapautettu, nyt ovet ovat säpissä. Olin vaarassa jäädä ilman sunnuntaiksi suunnittelemaani pulled beefiä siksi, että pari tuhatta vuotta sitten Jerusalemissa oli ilmennyt kielillä puhumista ja ryhmäkastetta.

Onneksi on einekset. Tanskalainen Jensen´s näkyi pakanneen puolalaista naudanlihaa pakettiin ja kuljettanut sitä lähikaupan kylmätiskiin. Sieltä poimin sen neuvokkaasti perjantaina mukaani ja nyt olen immuuni pyhäpyhälle. Ja jos nälkä jää, Uittamon Lähi-Siwa on auki. Sieltä saa ruoka-apua, punaista Jaffaa ja pinsejä – aina.

Hyvää helluntaita!

 

opskrifter_rosti-pulledbeef_1600x900

Leave a Reply