Medianluku ja -kirjoitustaidottomuutta

No Comments

Olen ollut mainosalalla kvartterin. Neljännesvuosisadan. Siinä ajassa kanavat ovat muuttuneet radikaalisti. Internetin saapumisen yhteydessä meitä vanhan liiton suunnittelijoita moitittiin siitä, että suunnittelimme verkkototeutuksia printin – emmekä uuden median – ehdoilla. Näin varmasti teimmekin.

Nyt haaste on kääntynyt päälaelleen. Helsingin Sanomissa oli tänään kokosivun ilmoitus – ööh – jostakin kait peli- ja/tai startup-tapahtumasta. Keskiössä oli Millennium-paviljonki. Ilmoitusta ei oltu tehty median ehdoilla. Printtimedian logiikka oli ollut tekijälle vieras.

Ensinnäkään en saanut selville, mikä oli ilmoituksen päätarkoitus. Missä kyseinen Millennium-paviljonki sijaitsee? Epäilen Helsinkiä, sillä yhteistyökumppaneissa oli Helsingin kaupungin logo. Lisätietoja saattoi hakea kätevästi neljästä eri nettiosoitteesta. Siellä sijainniksi määrittyi Pohjoisesplanadi 33, joka itseasiassa onkin tapahtumajärjestäjän (?) Tekniikan akatemian toimiston osoite. Jossakin luki, että paviljonki pystytetään Kansalaistorille. Missä se on? Youtube-linkin perusteella se näyttäisi olevan Sanomatalon takapihalla, jossakin vanhojen makasiinien paikalla.

Tapahtuman tuottajat eivät olleet ymmärtäneet printtimedian logiikkaa. Mutta eivät he onnistuneet verkossa yhtään paremmin. Tapahtuma on varmasti kunnianhimoinen ja tarpeellinen, mutta viestiminen tekee siitä hyvin jäsentymättömän. Tai sitten medianlukutaitoni on ruosteisempi kuin pelkäsinkään.

 

millenium

Leave a Reply