Kympin laatu

No Comments

Mediassa pyörii Sinivalkoinen jalanjälki –kampanja. Idea on moneen kertaan kierrätetty: Mikäli jokainen meistä satsaisi kymmenen euroa lisää suomalaisiin tuotteisiin kuukaudessa, loisimme Suomeen 10 000 uutta työpaikkaa.

Tämän kertaisessa kampanjassa harmittaa sen kasirihenkinen, tietoiskumainen toteutustapa. Se ei tee oikeutta suomalaiselle työlle. Suurempi ärsytyksen aihe on se, että suomalaisuus itsessään ei tee mistään tuotteesta ulkomaista kilpailijaa parempaa. Valveutuneet kuluttajat ostavan ensisijaisesti laatua ja vastuullisuutta, vasta toissijaisesti alkuperää.

Työni puolesta saan vierailla suomalaisissa yrityksissä. Pääsääntöisesti olen häkeltynyt yritysten ja niiden henkilöstön omistautumisesta laadukkaan ja vastuullisen työn tekemiselle. Silti  käyttäjänä petyn monesti suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin. Suomalaisuus itsessään ei voi olla tuotteen tai palvelun keskeinen myyntiväittämä. Mutta jos laatu on kunnossa, se poistaa viimeisen oston esteen. Siinä tapauksessa annan taatusti oman kymppini suomalaisen työn puolesta.

 

468981681_640

 

 

 

Leave a Reply