Ei käy kateeksi

No Comments

Björn Wahlroos on kertonut muuttavansa Ruotsiin, koska siellä ei ole perintöveroja. Toistaiseksi hän asuu täällä. Talousnero Wahlroosin esimerkki todistaa, että Suomi on hyvä paikka elää, Ruotsi kuolla.

Onneksi minulla on pienemmät murheet. En kadehdi Nallen miljoonia enkä hänen kansalaisuudenvaihdoksellaan mahdollisesti välttämiä perintöveroja. Ainakaan minun elämäni tarkoitus ei ole rahan kerääminen.

Suomessa vallitsee kuulemma kateuden ilmapiiri. Voi olla. En ole katsellut ympärilleni sillä silmällä. Kaikki aikani menee siihen, että saan työni tehdyiksi ja laskuni maksetuiksi. Miten keskiveroihminen edes ehtii olla kateellinen?

Työnteko on tärkeää. Mutta ei se ole kovin tärkeää sekään. Moni tekee työtä saadakseen rahaa, jolla voi ostaa onnea. Minä teen työtä saadakseni sisältöä elämään. Saadakseni ympärilleni sosiaalisen yhteisön. Olen ollut onnekas.

Kadehdin heitä,  joilla on kyvykkyyttä osoittaa rakkautta. Sitä on paljon minunkin sisälläni. Tapani tuoda se esiin on usein kömpelö. En sen paremmin osaa ottaa sitä vastaankaan. Raha olisi selkeämpi vaihdannan väline.

En suunnittele elämääni paria viikkoa pidemmälle. Kalenterissani on aina tilaa yllätyksille ja ystäville. Tukahdun, jollen saa levitellä siipiäni. En voi elää seisovassa ilmassa. Vastatuulessakin voi avata siipensä ja antaa elämän kantaa.

 

Leave a Reply