Fanaatikot

No Comments

En ole koskaan ihaillut erityisesti mitään artistia tai joukkuetta. Itse asiassa minulle on aika yhdentekevää, kuka voittaa jonkun urheilumestaruuden. Musiikki on minulle tärkeää, mutta sekään ei ole saanut minua koskaan tolaltaan. Puhumattakaan elokuvista. Kirjailijat ovat heikko kohtani, mutta kuka nyt heitä fanittaisi.

Fanit ovat saaneet nimensä fanaatikoilta. Fanius on parhaimmillaan sosiaalisen yhteenkuuluvuuden jaloin muoto, mutta pahimmillaan pakkomielteistä hysteriaa, jossa oman idolin kannattamisen sijasta keskitytään kilpailijan vastustamiseen.

Haters gonna hate, sanotaan.

Vihapuheen voi jättää omaan arvoonsa, mutta ryhmän paineessa puhe muuttuu helposti teoiksi. En voisi olla surullisempi kuin tänään, kun Ruotsissa ennen jalkapalloliigan avausta Helsingborgin fanit pahoinpitelivät kuoliaaksi vastustajansa Djurgårdenin kannattajan. Tapauksella ei ole mitään tekemistä jalkapallokulttuurin kanssa. Se kertoo hyvinvointivaltion kansalaisten pahasta olosta, joka etsii aivan vääränlaisia purkautumisteitä.

Leave a Reply