Fantasia

No Comments

Ilta-Sanomat selvitti Suomen myydyimmät pitsat kuudessa kaupungissa. Kaikissa kaupungeissa suosituin pitsaversio oli Fantasia. Pitsa, jonka täytteet saa valita itse. En ole yllättynyt. Olemme noudattaneet samaa fantasia-metodia omien poikiemme kasvatuksessa.

Pienestä pitäen pojat ovat saaneet valita itse omat koulunsa, ruokansa ja harrastuksensa. Emme ole ohjanneet heitä tiettyyn suuntaan, mutta heitä on määrätietoisesti kannustettu ahkeraan koulunkäymiseen, urheiluharrastuksiin ja ruuan arvostamiseen.

Varsinkaan alakouluikäisinä pojilla ei ollut edellytyksiä itse valita oman elämänsä fantasiapitsaa. Me vanhemmat annoimme heille aina kolme vaihtoehtoa, joista heidän oli helpompi valita. Molemmat pojista vaihtoivat koulua kolmasti. Nuorempi vaihtoi harrastuksia paljon useammin. He oppivat syömään kaikkea paitsi bataattikeittoa.

Vanhempi kirjoitti viime vuonna ylioppilaaksi, nuorempi tänä keväänä. Me vanhemmat emme enää puutu heidän tulevaisuudensuunnitelmiinsa. Olemme tehneet sen jo. Kysyimme joulun tienoilla nuoremmalta pojaltamme, mitä hän aikoo lukion jälkeen.

”Mulla on kolme vaihtoehtoa”, hän vastasi.

 

pizza0

 

Leave a Reply