Kelirikko

No Comments

Kaikki tietävät, että kiimaisesti verotetusta autoilusta huolimatta Suomen tieverkko on huonossa kunnossa. Kelirikko on muuttunut teillämme ympärivuotiseksi.

Kiusallista on, että ala-arvoinen infran hallinta on arkipäivää myös verkossa. Otan esimerkin tämänpäiväisestä junalipun ostosta.

1)    VR:n verkkokauppa kaatui kaksi kertaa siirtyessäni luottokorttimaksuun.

2)    Lipun toimitukseen annetaan  kolme vaihtoehtoa: joko toimitus sähköpostiin tai matkapuhelimeen. Joko tai. Tänään tilasin lipun meiliin, koska viimeksi junassa ei ollut lainkaan toimivaa langatonta verkkoa ja Turun ja Helsingin välillä 3G-yhteys on luonnollisesti poikki puolet ajasta. Lipun näyttäminen puhelimesta on monesti hankalaa/mahdotonta. Tänään tilasin meilin, jonka ajattelin printata varmuudeksi. Meili ei tullut. Kolmas vaihtoehto on tulostaa lippu aseman automaatista omalla valinnaisella koodilla.

3)    Vahvistusmeili ei koskaan tullut.

4)    Ajattelin ajaa aseman kautta ja tulostaa liput valinnaisella, itse määrittelemälläni koodilla.

5)    Koodi ei kelpaa masiinaan. Soitan verkkotukipuhelimeen. Saan vastaukseksi, että ”koodi ei kelpaa ilman tilausnumeroa.” Kysyn, mistä saan tilausnumeron. ”Sen saa sähköpostivahvistuksesta.” Sanon, että juuri sitä en saanut. ”Emme voi valitettavasti auttaa.”

6)    Kopissa lasin takana on ihminen, jonka repliikki on niin déjà-vu: ”Ilman tilausnumeroa en voi auttaa.”

7)    Soitan lipunmyyntiin. He sanovat, että luottokortin numeron perusteella he löytävät tilausnumeron. NETSin asiakaspalvelu toimii kuitenkin vain klo 16 asti. Soitin asiakaspalveluun klo 16.15.

8)    Yhtäkkiä minulta kysytään, että olenko veturissa. Sanon olevani asemalla. Minulle selitetään, että Veturi on VR:n kanta-asiakaspalvelu. Sen avulla tilaukseni saattaisi löytyä.

9)    Koska en ole Veturissa, saan neuvoksi ostaa uuden lipun asemalta ja pyytää hyvitystä jo maksamastani ja virtuaaliavaruuteen kadonneesta, käyttämättömäksi jäävästä lipusta, kunhan tilausnumeroni selviää.

Valtaosa palvelusta on muutettu itsepalveluksi. Se on ihan ok, jos välineet toimivat. Tylsällä sahalla tulee rosoista jälkeä.

 

kelirikko

Leave a Reply