Plurdalen – Nashville

No Comments

”Runoilija on teeskentelijä. / Hän esittää niin hyvin osansa / että teeskentelee myös sen tuskan / jonka hän tuntee todella.

Tunnistan itseni näistä Fernando Pessoan säkeistä. En todellakaan pidä itseäni runoilijana, mutta viime päivinä olen ymmärtänyt tuskan.

Tiedän olevani hyvin kaksijakoinen persoona. Pulpahtelen pintaan kaikkialla. Olen leikkisä ja touhukas. Tämän kaiken vastapainoksen madan monesti syvissä vesissä.

Olen itsekin harrastanut laitesukellusta. Ehkä se on osasyynsä siihen, että olen kokenut kahden suomalaissukeltajan menehtymisen Plurdalenin luolissa niin voimakkaasti. Tai ehkä onnettomuus on jotenkin kuvittanut mielessäni kaikkien aikojen eniten kuuntelemani albumin sielunmaiseman. Olen aina yhdistänyt Esbjörn Svensson Trion Leucocyten sukellukseen. On kohtalon ivaa, että Svensson itse menehtyi sukellusonnettomuudessa.

Yhtä syvissä vesissä liikun, kun katson keskiviikkoisin Liviltä Nashville-sarjaa. En tiedä mikä ohjelmassa minua koukuttaa. Country-musiikkiin liittyvä sisäänrakennettu haikeus on aina puhutellut minua. Kun Rayna James lauloi Something stronger than me, ajatukseni olivat täydellisesti Gunnarin tukena. Tiedän, että Rayna ja Gunnar ovat roolihahmoja. En välitä siitä. Monesti roolin esittäminen on helpompaa kuin todellisuus.

Leave a Reply