Rakentava suhtautuminen

No Comments

1)   Päivittäistavarakaupan volyymi laski Suomessa viime vuonna. Uutisessa arvioitiin, että tämä on merkki talouden taantumasta. Haluan uskoa toisin. Uskon, että tämä on merkki kuluttajien valveutumisesta. He ostavat ruuan einesten sijasta raaka-aineina. Ne maksavat suhteessa vähemmän kuin teolliset ja piilokaloreita sisältävät jalosteet. Suomi on muuten ensimmäinen länsimaa, jonka asukkaiden painoindeksi on kääntynyt laskuun.

2)   Rohkenin tavata tänään henkilön, jonka kanssa minulla on ollut erimielisyyksiä. Tapaaminen meni hyvin. Täytyy tunnustaa, että oven avaaminen jännitti, mutta se kannatti. Keskustelu oli vilpitön. Pieni kivi putosi sydämeltä. Pieni erimielisyys kasvaa helposti suureksi möykyksi, jollei siihen pyri löytämään ratkaisua hyvissä ajoin.

3)   Työssäkin on positiivinen hytinä. Olemme tehneet alkuvuonna kimpassa montaa kilpailutyötä. Yhteistyö on sujunut, ideat ovat olleet raikkaita ja ennakkoluulottomia. Eniten olen ilahtunut avoimesta kommunikaatiosta ja rakentavasta suhtautumisesta myös kaverin ideoihin. Hyvä me!

4)   Vanhempi poikani suorittaa ajokortin B-vaiheen tällä viikolla. Sen hinta on täysin käsittämätön 450 euroa. Kuka tästäkin täysin turhasta uudistuksesta on vastuussa? Minua ilahdutti kuitenkin poikani suhtautuminen tähän byrokratian velvoittamaan iltalypsyyn. Hän oli tuohtuneempi kuin minä. Se on paljon se.

Leave a Reply