Totta toinen puoli

No Comments

Ihminen suorastaan kaivaa verta nenästään. Silloin, kun lomamatkat vielä valittiin esitteistä, muistan, miten Tjäreborgin katalogi veti minua puoleensa eniten. Sen kuvissa meri oli suomalaisten kilpailijoiden kohdekuvia turkoosimpi, taivas sinisempi.

Sama itsensä höynäyttäminen jatkuu nyt, kun varaan hotelleja verkosta. Huoneet ja aulatilat näyttävät varaussivuilla poikkeuksetta avarilta ja glamorööseiltä. Harvoin totuus yllättää positiivisesti. Sama ylimyyminen alkaa vaivata asuntoilmoituksia. Stailatut ja ammattikuvaajan ottamat kuvat nostavat ostajan odotukset turhan korkealle.

Yllä kuvatut esimerkit kertovat totuuden värittämisestä, eivät sen vääristämisestä. Itse kullakin on oikeus alleviivata parhaita puoliaan. Tänään kävin lukemassa muutaman LinkedIn-profiilin. Se oli kiusallista. Onko ammatillisessa profiilissa oikeus valehdella? Vai onko profiilin kirjoittajien itsetuntemus todellakin noin vinksallaan?

En voi väittää olevani muita parempi. Kerron mielelläni viljalti omasta erinomaisuudestani. Mutta en jätä ainakaan tietoisesti kertomatta sitäkään, että poikkeuksellisen idearikkauteni kääntöpuoli on yhtä poikkeuksellinen tulisieluisuus. CV:ssä sitä voisi kuvailla ajoittain sovinnaisuuden rajoja koettelevaksi temperamenttisuudeksi. Se on luonteenpiirre, jota en edes yrittää maalata piiloon.

 

turquoise bay beach

Leave a Reply