Huomennakin on ravintolapäivä

1 Comment

Tänään vietetään toista suomalaista Ravintolapäivää. Idea on loistava ja kannatan sitä lämpimästi. Tapahtuman järjestäjien mukaan ”Ravintolapäivä on yhden päivän kulinaarinen karnevaali ravintola- ja ruokakulttuurin puolesta.” Ensimmäisellä kerralla tapahtuma synnytti 40 ravintolaa, tänään toisella kerralla jopa sata.

Olen yhden, ympäri vuoden operoivan ravintolayhtiön hallituksen puheenjohtaja. Pyöritämme kahta ravintolaa ja yhtä catering-palvelua. Työllistämme sesongin mukaan 15-80 työntekijää. Ravintolapäivä ei ole pois meiltä, päinvastoin. Se kasvattaa meillekin uutta kävijäkuntaa.

Toivoisin kuitenkin, että pop-up –ravintoloiden lisäksi viranomaiset soisivat enemmän joustoa myös veroja maksaville ravintoloille. Jos viranomaismääräyksissä olisi hieman enemmän tarveharkintaa, hinnoittelummekin voisi olla maltillisempaa ja työllistäisimme entistä enemmän osaavaa henkilökuntaa.

Uusi hallitus voisi tarkastella hallitusohjelmaansa ja miettiä, millä keinoilla se tukisi työvoimavaltaisten palvelualojen uskoa tulevaisuuteen. Uusia veroja ja rajoitteita luomalla emme rakenna parempaa huomista. Ideoita ravintoalalla riittää. Se on myös yksi parhaista toimialoista, joilla maahanmuuttajat saadaan integroitua suomalaiseen yrityselämään.

Hyvää Ravintolapäivää ja ruokahalua kaikille.

 

One Comment (+add yours?)

  1. JP Maakannas
    elo 24, 2011 @ 18:13:29

    Entisenä yrittäjänä olen hyvinkin samaa mieltä,jaksamista työlistämiseen.

    Vastaa

Leave a Reply