Murtovesi

No Comments

Linnanmäen huvipuistolla oli joskus 90-luvulla unohtumaton tv-mainos. Musiikki oli Juicen kynästä.

Lapsuuden aika on elämän jalusta / alamme alusta / palamme halusta

En elä enää lapsuuttani. Lapsemmekin ovat täysi-ikäisiä. Silti Juicen sanat puhuttelevat minua näin joulun alla enemmän kuin koskaan. Elämä on elinikäistä oppimista. Vasta nyt reilussa keski-iässä olemme luomassa omia joulutraditioitamme. Käymme yhä jouluna päiväseltään isovanhempien luona, mutta aaton vietämme kotona poikiemme kanssa. Omat traditiomme kasvavat kolmen sukupolven murtovedestä.

Aamusauna ja joulupuuro ovat itsestäänselvyyksiä. Ripustan mistelinoksan keittiön oviaukkoon. Joulurauhan julistus olisi koettavissa kotikylällä, mutta en halua törmätä tuttuihin Suurtorin ruuhkassa. Katselemme televisiolähetyksen. Skypetetään Sadulle Afrikkaan. Käymme jouluhartaudessa. Läheinen Ylösnousemuskappeli on äärettömän kaunis jo pelkkänä rakennuksena. Syömme savukalkkunaa ja ystäviltä joka vuosi saatavaa joulukalaa. Ehkä laitamme siitä jotain sushi-henkistä. Joulupöydässä laatu korvaa määrän. Tänä vuonna jokainen saa pari pientä lahjaa. Iltaan ja tapaninpäivään olemme varautuneet tv-sarja Sillan ensimmäisellä tuotantokaudella. Tapaninpäivänä uskoisin poikien tyttöystävien täydentävän joulunviettoamme.

Emme lue jouluevankeliumia. Kirjoitin sen tänä vuonna tänne.

Hyvää joulua.

The-Origins-of-Mistletoe

Leave a Reply