Lasten mehuhetki päättyi ikävästi

No Comments

Norjassa on öljyä, hyviä hiihtäjiä ja kauniita naisia, mutta lapsilla ei ole ystäviä. Yksikin 8-vuotias poika kutsui viime lauantaina synttäreilleen 13 luokkakaveria. Yksikään ei tullut. Vika oli kiittämättömissä vieraissa. Jopa pääministeri Jens Stoltenberg aneli sosiaalisessa mediassa, ettei vastaava pettymys kohtaisi muita norjalaislapsia.

Kun omat lapseni olivat lastenkutsuiässä reilu vuosikymmen sitten, ilmiö oli jo eskaloitumassa. Vanhempien välinen juhlakilpavarustelu oli jo silloin kasvamassa solsidanmaisiin mittasuhteisiin. Kutsut annettiin graafikoiden suunniteltaviksi, kakut ostettiin kondiittorimestareilta, leikkiminen ulkoistettiin sirkuskoululaisille ja päivänsankari saapui juhlapaikalle yksisarvisen selässä. Viemisiäkään ei tarvinnut miettiä, kiitos lahjalistan.

Tragikoomisinta on se, että juhlakalut itse ovat farssissa statisteja. Naruja vetelevät pompöösit vanhemmat. Tässä viitekehyksessä olen ylpeä omasta esikoisestamme. Kysyimme häneltä viime kevään yo-juhlien kynnyksellä lahjatoivetta. Hän toivoi, että vanhemmat tekisivät juhlien tarjottavat. Sitä sai, mitä tilasi. Meillä vanhemmilla on lapsistamme paljon opittavaa.

34997

Lapsi kuvausrekvisiittaa. 

Leave a Reply