Epätasalaatuisia ilonaiheita

No Comments

Uuden Kuukausiliitteen juttu Rafael Wardista oli koskettava. Anna-Liisa Haavikko oli kirjoittanut haastateltavaa syvästi arvostaen. Jutun huipennus oli – paitsi 85-vuotiaan Wardin pysäyttävä, tuore omakuva – hänen kuvauksensa tuoreesta tanssiteoksesta, jota hän oli ollut mukana valmistelemassa:

”Tarina kertoo ajasta, jolloin odottaminen kuului elämään.”

****

Olin tänään osteopaatilla. Perspuolikkaitten triggerpistehieronta sattui niin, että vesi valui silmistä. Se oli kaunista kipua. Mitään tekemättömänä lihasten kiinnityspisteet eivät kipeytyisi. No pain, no gain.

****

Suomen Kuvalehdessä kirjoitettiin inkivääristä. Inkivääripäärynäohje vaikutti heti ensi näkemältä herkulliselta. Ehkä vielä hiukan kanelia pintaan.

****

Meidän vm 1999 VW New Beetle tuli tänään bumerangina katsastuksesta. Vain kuusi vikaa: Kolme oli valoissa, kaksi jossakin kumiosissa. Sitten oli jossakin jotakin klappia. Aika vähän autolle, jolla on kahdella mantereella ajettu 220.000 kilometria.

****

Annoin nuoremmalle pojalle kaunokirjallisuutta kevään ylioppilaskirjoituksia ennakoiden. Mietin, mikä olisi hyvä. En antanutkaan Erkka Filanderia. Annoin Peter Sandströmin Sinulle joka et ole täällä –novellikokoelman. Poika otti kirjan vastaan mukinoitta.

****

Skatteverket lähetti postia Ruotsista. Mätkyä tuli. En ymmärrä mistä, mutta summa oli tolkullinen: 197 kruunua. Kai se maksettava on;)

 

R_299061

 

 

Leave a Reply