Kiakkoanalyysi

No Comments

En ymmärrä juurikaan mitään jääkiekosta. Muistan kyllä jalkapallovalmentajaystäväni rakkaudellisen vinoilun, että jääkiekko on ainoa palloilulaji, jossa pelaaja vapaaehtoisesti luopuu pelivälineestään: Pitkä päätyyn ja perään.

Vielä vähemmän ymmärrän näitä Juti-naamarein naamioituneita Kiakkovieraita:

1)  He protestoivat. Tosin kahden promillen nousuhumalan takaa argumentointi on jäsentymätöntä. Se kävi selväksi, että vituttaa.

2)  Örveltäjät protestoivat luokkayhteiskuntaa ja eliittiä vastaan. Kasvolliset yritysjohtajat palkkaavat entisiä tarkkailuluokkalaisiakin, mutta Juti-naamareiden takaa heitä on mahdoton erottaa toisistaan.

3)  Kiekkovieraat arvostelevat Suomen lankeamista EU:n syliin. Samalla he arvostavat sotaveteraaneja, jotka ovat uhreja kansallismielisyyden alttarilla.

4)  Mielenosoittajien mielestä inhimillisten arvojen ja teemojen pitäisi olla aina paljon tärkeämpiä kuin materia ja omaisuus. Samaan aikaan he yrittivät hyökätä viattomien juhlavieraitten kimppuun ja hajoittavat kirkkojen ikkunoita. Fucking inhimillistä.

5)  Kiekkovieraitten blogikirjoituksessa sanotaan samassa kappaleessa: Meidät asetetaan toisiamme vastaan, vaikka suurin vihollinen on taloudellista ja poliittista valtaa kynsin hampain puolustava kerho. Meidän viestimme on selkeä: “Ei sotaa kansojen välille, ei rauhaa luokkien välille.” Vastakkainasettelu ei ole ainakaan yksipuolista.

6)  Yksi Kiakkovieraista lienee ollut muutama vuosi sitten suosiota saavuttanut rap-artisti Julma-Henri, joka mietelmä on nostettu huligaanien julkaiseman postauksen kärkeen: ”Sä ihmettelet miks mä rikon jonku vitun ikkunan? Mitä vittua muuta mä voin tehä? Ostaa Hesarista mainospaikan ajatukselleni, äänestää? Hahahahah…”  Taiteilijan videolla on Youtubessa 1,5 miljoonaa katselijaa. Kyllä se yhden Hesarin etusivun voittaa. Tosin molemmissa medioissa pitää olla sisältöä, jotta se kiinnostaisi.

7)  Kansanedustaja Anna Kontula kertoo tuntevansa osan Kiakkovieraista. Hänen tutuistaan vahinkoa tekemässä ja lakia rikkomassa olivat muurari, pienyrittäjä, kahvilatyöntekijä ja sivutöillä opintojaan rahoittava opiskelija.

Toivottavasti Kontulan pienyrittäjäystävä hakkasi paskaksi oman liikkeensä näyteikkunan.

 

Näyttökuva 2013-12-08 kohteessa 12.28.27

 

 

Leave a Reply