Henk.koht.

No Comments

Otan sen henkilökohtaisesti. Se on kaikki.

Korkeasti arvostamani Tuomas Enbuske sanoi eilen Hjallis -talk shown mainiossa jaksossa, että lähivuosina toimittajat nousevat somen myötä yhtä suuriksi brändeiksi kuin perinteiset mediat. Juuri näin. @SuominenTapio ei enää jatkossa tarvitse Yleä. Tosin Yle ei tunnu tarvitsevan Suomista enää tälläkään hetkellä. Enbuske sanoi, että hänellä on Twitterissä enemmän seurailijoita kuin Hesarilla. Se on hyvä, sillä arvostan Tuomaksen mielipidettä enemmän. Se on hänen omansa.

Minä en ole media. Olen myyntimies. Käyntikortissani ei puhuta myymisestä mitään. Siinä lukee tällä kertaa neuvonantaja. Jakelen hyviä neuvojani hyville asiakkailleni. Neuvoni ovat monesti kullanarvoisia. Joskus ne voisi liuottaa vähin äänin kipsisakka-altaaseen. Neuvoni eivät ole yleensä edes omiani. Ne ovat kooste omista ja työkavereitteni havainnoista. Monesti markkinointiviestintäalalla paraskin idea on pelkkä uskon asia. Jotta asiakkaani uskaltautuu sitä kokeilemaan, sen pitää luottaa neuvon antajaan. Neuvonantajaan. Minuun.

Ympärilläni on huikeaa talenttia. Minulla on 110 työkaveria. Olen alle prosentti kokonaisuudesta, mutta siitä huolimatta otan jokaisen antamani neuvon 100 %:sen henkilökohtaisesti. Se on henkisesti raskasta. Voin vain kuvitella kirurgia, jonka käsissä on ihmiselämä. Minun käsissäni on vain toisten ihmisten ja organisaatioiden maine. En pelkää, että onnistuisin epäammattimaisuuttani heikentämään minuun luottaneiden mainetta. Minulle riittää ainaisen stressin lähteeksi se, että pettäisin edes hetkittäisesti jonkun minuun uskoneen luottamuksen.

Tiedän olevani poikkeuksellisen idearikas. Osaan perehtyä asiakkaitteni liiketoimintaan. Suhtaudun työhöni intohimoisesti. Tarjoan  yleensä enemmän kuin minulta osataan edes pyytää. Motiivini ei ole kuitenkaan mahdollisuus saada kiitosta. Motiivini on pelko joutua torjutuksi. Olen yksilöurheilija voittavassa joukkueessa. Niin kauan kuin @SuominenTapio on osa Ylen organisaatiota, hänellä on (pitäisi olla) esimiehissään taustatuki vaikeuksien kohdatessa. Sitten kun hän on oma mediansa, hän on omillaan myös suhteessa julkisuuteen. Askel on pieni organisaatiolle, mutta ylitsepääsemätön monelle yksilölle.

Menestys on joukkuelaji. Sen kun muistaisi aina henk.koht.

 

2_170912-778x438

Leave a Reply