Wayne Gretzky oli väärässä

No Comments

 

“You miss 100% of the shots you don’t take.”

Wayne Gretzky 1984

 

“Not.”

Juuso Enala 2013

 

Olen viime päivinä seurannut kahden keski-ikäisen miehen somepresenssiä. Toinen heistä on kaikesta mielensä pahoittava turkulaiskonsultti – virtuaalinen länsisuomalaisversio Karjalan itkijänaisille. Toinen on akkunsa täyteen ladannut ylen sankia urheilutoimittaja. Molemmat roiskivat tauotta ja kun muu maailma vastaa, paljastuu miesten mimosan herkät sielut kaiken kansan nähtäville.

Urheilutoimittaja varsinkin lienee sisäistänyt Gretzkyn mietteen. @SuominenTapio lataa, muttei varmista. Ja sitten räiskyy. Omille lapsilleni luin joskus Miina ja Manu –lastenkirjoja. Milloin he tutustuivat leipomoon, milloin paloasemaan. @SuominenTapio tutustuu sosiaaliseen mediaan. Se ei ole lapsille sopivaa materiaalia.

Sosiaalisella medialla on muisti ja omatunto. Siksi itsekeskeinen räiskiminen polttaa takana sillat. Väärissä käsissä somesudilla maalaa itsensä  pysyvästi nurkkaan. Eikä tarvitse olla Wayne Gretzky tietääkseen, että nurkista ei maaleja tehdä.

 

Näyttökuva 2013-11-19 kohteessa 18.42.57

 

Leave a Reply