Heidän kaltaisensa

No Comments

En ole koskaan ollut koulukiusattu. Se ei silti estä minua tuntemasta, miltä kiusatuksi tuleminen tuntuu.

Työmarkkinamme ovat muuttuneet viime vuosina totaalisesti. Työyhteisöt ovat pirstaloituneet freelancereiden verkostoiksi. Kun kokemattomat pienyrittäjät etsivät vihreää oksaansa, he kapuavat liian usein sielunsa kovettaneeseen keloon.

Tänään sosiaalisessa mediassa levisi karmaiseva tarina pienyrittäjän elämästä. Hänen yhtiönsä oli ollut suunnittelemassa kansainväliselle yhtiölle sittemmin palkintoja voittanut näyteikkunaostos-konseptia. Hän teki työtä vuorotta ja uskoi toimeksiantajan lupauksiin tulevaisuuden tulonjaosta. Kun maksun aika läheni, vastapuoli istutti neuvottelupöytään lakimiehet. Potentiaalinen riski ulkoistettiin alihankkijalle. Potentiaali myös hyödynnettiin. Alihankkija hakeutui konkurssiin. Tilaaja keräsi palkinnot.

Näin se käy. Yllä kuvattu on tuttua minullekin. Minua on pari kertaa viilattu linssiin oikein urakalla. Pahaa pelkään, että kyltymättömät huijaavat minua vielä tulevaisuudessakin. Tai en pelkää. Enemmän pelkään sitä, että minusta tulisi heidän kaltaisensa.

 

1122

Leave a Reply