Kaikki on keksitty

No Comments

Olin Keskossa kesätöissä vuonna 1986, jolloin kauppoihin tuotiin Pirkka-tuotteet. Muistan, kun meille kerrottiin, että Pirkan sijaan olisi haluttu joku naseva 3-kirjaiminen tuotemerkki, mutta jo 80-luvulla ne kaikki olivat varattuja. Päädyttiin Pirkkaan. Se on hyvä.

Kaikki todellakin on varattu. Kun vuosikymmen sitten varasin Viestintävirastosta Enala-domainia oman perheen käyttöön, törmäsin yllättävä ongelmaan. Oma sukunimeni oli rekisteröity maailmanlaajuisesti. Sen omisti Merck-lääkeyhtiö, joka on patentoinut enalapriilin. Se on angiotensiinikonvertaasin estäjä, jota käytetään yleisesti kohonneen verenpaineen ja sydämen vajaatoiminnan hoitoon. Lopulta sain käyttää nimeäni. Enala on myös enala.fi.

Tänään kuuntelin sateen ropinaa vasten työhuoneeni peltikattoa. Se oli rentouttavaa. Ajattelin, että delfiinien narskunan ja aaltojen kohinan rinnalla siitä voisi tehdä rentoutusnauhoitteen. Googlasin huomatakseni, että tottakai sekin oli tehty. Mitä tässä enää mitää uutta yrittämään. Hyvää yötä.

 

rain-storm-metal-roof

 

 

 

 

 

Leave a Reply