Kritiikin punnukset

No Comments

Osallistuin tänään muutamaan keskusteluun sosiaalisessa mediassa. Olin tapani mukaan kyyninen. Joittenkin keskustelukumppanieni medianlukutaito osoittautui heikoksi ja he tulivat paljastaneeksi todellisen luonteensa.

Rakastan sosiaalista mediaa. Se on kuin valheenpaljastaja. Nopeassa keskustelussa itsestään ei voi rakentaa valheellista ihannekuvaa vaan some toimii kuin spontaanisti kysytyt Bernard Pivot´n kymmenen kysymystä.

Tänään yksi keskustelukumppaneistani paloi pohjaan epäjohdonmukaisuudesta ja populismista. Sivalsin puolihuolimattomasti. Hän sivalsi takaisin. Minä tein aloitteen. Hän teki virheen. Minä käänsin toisen poskeni. Hän menetti kasvonsa.

Sosiaalinen media on armoton. Sillä on norsun muisti. Parasta somessa on kuitenkin sen läpinäkyvyys. Siellä uskottavuus voi perustua pelkästään aitouteen. Strömsö on mahdollinen vain pertsamediassa. Ja Munamies. Pieni muna, iso sielu paljastuu nykyisin helposti. Iso muna, pieni sielu. Rakentavan kritiikin kannuksista tulee väärin käytettynä punnukset.

 

muppet-critics

Leave a Reply