Elinsiirto pelastaa monta elämää

No Comments

Elinsiirtojen määrä on Suomessakin nopeassa kasvussa. Yhdeltä luovuttajalta saadaan elin keskimäärin kolmelle tarvitsijalle, mutta jopa 5–6 ihmistä voi saada elimen samalta luovuttajalta. Suomessa tehdään vuosittain yli 300 elinsiirtoa, mutta saman verran jonossa on sopivan siirrännäisen odottajia. Elinluovutuskortin voi tilata tai tulostaa esimerkiksi täällä.

Nokian matkapuhelinliiketoiminta myytiin tänään Microsoftille. Se on minusta erinomainen uutinen. Vaikeuksissa tarponut liiketoiminta saa uuden dynaamisen omistuksen ja jäljelle jääneet liiketoiminnat kaivattua kehitysrahaa. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että parin viime vuosikymmenen aikana Nokia on lahjoittanut osaamistaan sadoille suomalaisille kasvuyrityksille. Tietotaito on siirtynyt ihmisten mukana uusille aloille ja luonut meille yhteistä menestystä. Suomalainen mobiiliosaaminen on monipuolista ja kansainvälisesti erittäin kilpailukykyistä ilman Nokiaa ja – Nokian ansiosta. Elintenluovutuksesta case Nokian erottaa se, että myös luovuttajalla on näkyvissä hyvä tulevaisuus. Meillä on hyvä tulevaisuus.

 

Heart_Transplant

Leave a Reply