Sinunkauppatieteenmaisteri

No Comments

Olen sinut itseni kanssa. Se ei ole helppoa. Se on pakko.

Olen ollut Suomen ekonomiliiton hallituksessa puolitoista vuotta. Olen ollut äärimmäisellä epämukavuusalueellani. Olen oppinut siellä paljon.

Olen oppinut, että jokainen ekonomi on eri. Hallituskumppanieni näkemykset ovat kirkkaita. Kollegojeni jäsentyneitä näkemyksiä kuunnellessani tunnen itseni krissesalmiseksi.

Olen omituinen höpöttäjä. Luonnonlapsi. Ikuinen pikkupoika. Akateeminen ADHD. En jaksa rutiineja. Paikallaan istuminen tekee minusta häirikön. Mitä minä siellä teen?

Kokoonnuimme tänä viikonloppuna Kirkkonummella. Keskustelimme tärkeistä asioista. Ja niiden vierestä. Kokoonnumme ehkä 10 kertaa vuodessa. On yllättävää, että on hallituksen jäseniltä on kestänyt puolitoista vuotta löytää omat roolinsa.

Työelämässä organisaatio kasvaa yhteen nopeammin. Luottamustehtävissä hitaammin. Työelämän suoritteet ovat hyvin konkreettisia. Hallitustyöskentely siirtää toimeenpanovastuun muille. Kun katson peiliin, ehkä näen kuitenkin enemmän tekijän kuin näkijän. Teoriassa tiedän, miten asiat pitäisi hoitaa. Käytännössä olisin hoitanut ne jo. Malttamattomuuteni ja suoraviivaisuuteni johtavat joskus sivuosumiin. Sivupoluilla on monesti mielenkiintoista. Niin ainakin olen oppinut selittämään itselleni.

 

Krisse+Salminen+koomikko+juontaja

 

 

 

 

Leave a Reply