Katso vasemmalle, sitten oikealle ja vielä kerran vasemmalle

No Comments

Olen ollut täyspäiväisesti työelämässä yli neljännesvuosisadan. Olen ollut onnekas. Minulla on ollut aina hyviä alaisia. Olen valinnut heistä suurimman osan itse. Jos heissä olisi ollut vikaa, suurin vika olisi ollut valitsijassa.

Kokemukseni esimiehistä ovat olleet dramaattisesti huonompia. Olen monesti ollut itsekin esimies. Enkä todellakaan mikään unelma. Olen kuulemma karismaattinen, innostava ja energinen. Toisessa vaakakupissa on temperamenttisuus, ailahtelevaisuus ja itsekeskeisyys. Nämä ominaisuudet harsii kokoon jopa kiusaannuttava avoimuus.

Nyt työskentelen organisaatiossa, jossa voin katsoa esimiehiäni ylöspäin. Se luo levollisuuden tunnetta. Teen prosentin työajasta työtä esimiehieni kanssa. 99% ajasta kuluu kollegojen kanssa. Hyvä esimies antaa alaisilleen työrauhan.

Tänään istuin suunnittelupalaverissa kuuden kollegani kanssa. Yhteinen hetki oli luova, innostava, tehokas ja kaupallinen. Tiimi luotti toisiinsa. Olin hetken osa dream teamia. Viime aikoina näitä hetkiä on ollut yhä useammin.

Hyvässä organisaatiossa apua ei tarvitse etsiä organisaation esimiehistä tai alaisista. Menestys rakennetaan katsomalla ympärille. He ovat siellä.

w1-7

Leave a Reply