Kolmas toivomus

1 Comment

Hinkkasin äsken useampaakin tyhjää Pepsi Maxx -pulloa, mutta korkin avattuani ne humisivat tyhjyyttään. Niissä ei ollut henkeä. Jos olisi ollut, olisi käyttänyt heti kolme toivomustani.

1)   Henki, anna minun rakastaa vähemmän

Teen päätökseni muiden ihmisen ehdoilla. En ole koskaan oppinut ajattelemaan itseni kannalta. Päätöstä punnitessani ajattelen aina ennen muita kuin itseäni. Kuulostaa ylevältä ja itsekehulta. Se ei ole sitä. Jos ei osaa aidosti arvostaa itseäsi, ei osaa arvostaa muitakaan. Henki, anna minun rakastaa vähemmän.

2)   Henki, anna minulle vähemmän intohimoa

En näe harmaan sävyjä. Väreistä puhumattakaan. Minulle elämä on mustavalkoinen. Se on on tai se on off. Joko tai. Rakkautta tai vihaa. Pimeää tai valoisaa. Oikein tai väärin. Heittäydyn mukaan raivokkaasti tai jään rannalle halveksimaan lähtijöitä. Henki, anna minulle vähemmän intohimoa.

3)   Henki, anna minulle kolmas mahdollisuus

Voinko vielä vaihtaa? Voinko peruuttaa kaksi ensimmäistä ja säästää ne pahan päivän varalle? Keksin vielä paremman. Se oli koko ajan tässä ihan silmieni edessä. Se oli liian lähellä, jotta olisin voinut huomata sen. Palauta rakkauteni ja intohimoni, ole niin hyvä. Mutta henki kiltti, anna minun vihdoin hyväksyä itseni.

 

 

 

One Comment (+add yours?)

  1. Stiina
    elo 10, 2011 @ 17:49:52

    Nää nyt vaan on niin hyviä kirjoituksia <3

    Vastaa

Leave a Reply