(Harha)oppeja

1 Comment

Vanhankylän ala-asteen luokanopettajani Martti Mikkola tehotoisti 70-luvulla itselleen tärkeää saksalaista sanontaa “Reden ist Silber, Schweigen ist Gold”. Olin hiljainen lapsi, mutta en koskaan tuntenut itseäni kultaiseksi. Ihailin heitä, jotka olivat luotuja puhumaan.

Vaikenemisen tulppa irtosi minusta vasta parikymppisenä. Ketsuppipulloteoria päti myös puhumiseen.

Eilen työtoverini Riina kysyi minulta, että onko minulla kaikki hyvin. Olin ollut pari-kolme päivää poikkeuksellisen hiljainen. Riina oli oikeassa. Olin vaiennut. Olin uppoutunut uuden oppimiseen. Ensi viikolla minulla on vielä kaksi uusasiakastapaamista ja molemmat yrityksistä toimivat hyvin spesifillä alalla. Koska potentiaaliset asiakkaat ovat antaneet minulle aikaansa, koen velvollisuudekseni oppia ymmärtämään heidän toimialaansa. Uusien asioiden oppiminen on kiehtovaa. Mahdollisuus uusien asioiden oppimiseen on markkinointiviestintätoimialalla parasta. Saan olla yleissivistynyt viran puolesta.

Ensi viikolla taas puhun. Palavereihin on helppo mennä kun tietää mistä puhuu. Markkinointiviestinnän palvelut ovat kuin sijoitustuotot. Historialliset menestykset eivät ole tae tulevista. Siksi molemmissa toimialaosaaminen on keskeinen menestyksen edellytys. Asiakkaan toimialaa ei opi itsestään puhumalla, sen oppii kuuntelemalla. Ehkä vaikeneminen on lopulta kultaa. Sen tiedän, että keskinäisen ymmärryksen rakentuminen on timanttia.

 

1280-2-liquiglide-ketchup-bottle

 

 

One Comment (+add yours?)

  1. Susanna Paloheimo
    kesä 29, 2013 @ 09:55:36

    Kokemuksen ääni puhuu. Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Parasta tässä ammatissa on mahdollisuus oppia kymmenien eri toimialojen erityispiirteitä. Ja se, kun voi omalla osaamisellaan auttaa asiakasta onnistumaan.

    Vastaa

Leave a Reply