Vaikeneminen ei ole avoimuuden vastakohta

No Comments

Mielensä pahoittaneita ihmisiä lohdutetaan valheella: ”Asiat riitelevät, eivät ihmiset.” Paskanmarjat. Asioilla ei ole tunteita, ihmisillä on.

Olen ollut viime viikot myrskyn silmässä. Olen katsonut ympärilläni vellovaa raivoa tyynenä ja hiljaisena. Moni minut tunteva on saanut tuta temperamenttini. Miksi nyt olen hiljaa?

Sosiaalisen median aikana avoimuus on hopeaa. Mutta jos puhutaan kahdenvälisistä asioista, silloin vaikeneminen on kultaa. Uskon, että Katri-Helena ja Panu Rajala joskus aidosti rakastivat toisiaan. Eronkaan jälkeen heidän suhteensa ei saa olla julkinen.

Isotkin kiistat perustuvat usein pääosin kommunikaatio-ongelmiin. Asioista ollaan verrattain samaa mieltä. Jos toinen osapuoli ei tule ymmärretyksi, hän alkaa huutaa. Ensin hän huutaa kumppanilleen, sitten ympäriinsä. Hän ei enää välitä siitä, että arvotuksen sijasta hän tulee vihatuksi. Rakkauden sijasta hän tulee pelätyksi.

Minä en pelkää. Älkää pelätkö tekään. Heikko haluaa herättää pelkoa. Vain vahva kykenee jakamaan rakkautta. Jos olet vahva, anna rakkautta heikommillesi. Se on pieni askel Sinulle, mutta voi olla käänteentekevä sen saajalle.

 

Leave a Reply