Mikan faijan Nissan Qahsqai

5 Comments

En ole yksi heistä.

Kutsun saaneena menin. Bruce Springsteen esiintyi eilen Turussa toista iltaa. Talo täysi faneja ja minä. Ilta eteni kuin vieraskielistä elokuvaa katsellessa. En tunne Springsteenin tuotantoa. Kaikki kuulosti samalta. Mikään konsertissa ei minua säväyttänyt. Ei mikään. Paitsi starban ja hänen bändinsä käsin kosketeltava vimma.

Areenalla vieressäni seisoi abaut 35-vuotias insinööri. Keikkaa enemmän olin lumoutunut hänestä. Hän eli elämänsä aikaa. Aina kun uusi biisi alkoi, Mikko nosti käden nyrkkiin, löi ilmaa ja – hymyili. Mikolla oli ruutupaita, mustat farkut ja niittivyö. Mikon nimi on muutettu. Tai sitten ei. En puhunut hänen kanssaan. Vain katselin. Seisominen särki selkää. Kävin kaksi kertaa baarissa.

Insinööri-Mikon lisäksi ympärilläni oli vain vanhoja ihmisiä. Vanhat ihmiset näyttävät pitävän Springsteenistä. Kaiken lisäksi nämä vanhat olivat miehiä. En pidä vanhoista miehistä. Tiedän mistä puhun.

Areenalla seisominen ei ole minun juttuni. Tai on se. Jos vaihtoehto on aitiossa istuminen. Haistan mieluummin Old Spicen ja pierun kuin halvan cavan ja kolmioleivät. Tavis on uusi erityinen.

Brucen jälkeen menimme Ursininkadun TVO:lle Red Cricketsin keikalle. Sitä ymmärsin paremmin. Keikan jälkeen suutuin bändin kiipparille. Erosimme ystävinä. Kait.

Nissan Qashqai on Suomen suosituin auto. En koskaan haluaisi sellaista. Harmaata en eritoten. Kävelisin mieluummin. Olen huomaamattani saattanut parkkeerata erityisyyteni Citymarketin parkkipaikalla kahden Nissanin väliin. En ole kiinnittänyt niihin huomiota. Pidän aina katseeni pallossa. Itsessäni.

 

 

5 Comments (+add yours?)

 1. Silva Paananen
  touko 09, 2013 @ 07:44:28

  Olen kuullut kerrottavan häikäisevästä verbaliikastasi. Totta. Häikäisevää. Äidinkielellä iloittelua. Viiltävää ajatuksenvirtaa.

  Vastaa

 2. selina
  touko 09, 2013 @ 09:56:21

  Noh miks menit kattoon Brucea jos et diggaa? Oliks se niin kivaa kun lipun sai ilmaseks? Olisit maksanu sen penkin niin oisit jaksanu paremmin senkin laiska pieru!

  Vastaa

 3. juuso
  touko 09, 2013 @ 11:21:21

  Söin 20 vuotta sitten vuohenjuustoa ensimmäisen kerran. En aluksi pitänyt siitä.

  Vastaa

 4. Viltsu
  touko 19, 2013 @ 22:42:12

  Pidän itseäni toisinajattelijana mutta minusta Bruce on umpitylsä. Hienoja telecastereita sillä kyllä on.

  Vastaa

 5. Kristina
  kesä 30, 2013 @ 13:35:55

  Rehellistä. I like.

  Vastaa

Leave a Reply