Aikuinen nainen mä oon

No Comments

Päivän Ilta-Sanomissa viime vuoden VoF-pronssimitalisti Jesse Kaikuranta puhuu valmentajastaan Paula Koivuniemestä kauniin sanoin. Jesse on viime vuoden mittaan oppinut tuntemaan Paulan suuren sydämen.

Olen kateellinen²: Jesselle hänen kyvystään laulaa koskettavasti. Paulalle hänen suuresta sydämestään. Oma sydämeni on tuskastuttavan pieni. Sen kunniaksi voi laskea sen, ettei se ole kovettunut.

Olen päivittäin ongelmissa sydämeni kanssa. Vaikka olen kokenut pakkaaja, kaikki tunteeni eivät tunnu vuosien harjoituksen jälkeenkään mahtuvan sen uumeniin: Innostukseni, ahdistukseni, turhautumiseni ja riemuni leviävät ympärilleni tsunamin lailla.

Joskus olisi helpompi olla pöytälaatikkorunoilija. Nyt koko tuotantoni on koko ajan kaikkien nähtävillä ja arvosteltavana. Australialainen tuttavani asui Suomessa vuosia karaokeravintolan yläkerrassa. Hän sanoi odottaneensa riemulla jokailtaista ilmastointihormin välityksellä kaikuvaa mieskuoron versiota Aikuisesta naisesta:

Kaiken me jaamme / toisiamme tukekaamme.

Leave a Reply