Nokare voita

No Comments

Englantilainen Guardian oli tutkinut TV-kokkien reseptien ravintoarvoja suosituimpiin einesruokiin. Ainakaan minulle ei tullut yllätyksenä, että tähtikokkien reseptiruuat sisälsivät valmisruokia enemmän energiaa ja tyydyttynyttä rasvaa sekä vähemmän kuituja.

Samaan aikaan julkaistaan listoja terveyttä edistävistä ruoka-aineista. Jokainen meistä tuntee terveelliset raaka-aineet: kasvikset, vihannekset, hedelmät, kala, kuitupitoiset hiilihydraatit. Näiden terveydellisen tuotteiden valmistajilla ei ole kuitenkaan kilpailukykyistä sotakassaa verrattuna omaa asiaansa lobbaaviin suuryhtiöihin. TV-kokkien kalan paistoon suosittelema “nokare voita” vastaa perheemme kuukauden suositusta. Ripaus suolaa näyttää ainakin tv-kameran lähikuvissa lumimyrskyltä.

Sen lauluja laulat, kenen vähäkuituista (ja ylisuolattua) leipää syöt. Yhdysvalloissa kansalaisjärjestöt kritisoivat massa-ampumisten jälkeen aina voimakkaasti jokamiehenoikeutta aseenkantoon. Keskustelun toinen osapuoli on National Rifle Association NRA – kansallinen kivääriyhdistys – jolla on 4.5 miljoonaa jäsentä ja 250 miljoonan dollarin budjetti. Näillä resursseilla on helppo saada mediassa ilmaherruus.

Amerikassa kansalaiset ammutaan hengiltä. Suomessa ne tukahdutetaan tukkimalla suonet eläinrasvalla ja suolalla.

Leave a Reply