Vertaistukea ja ystävyyttä

No Comments

Vaikka minulla on lähipiirissäni yli 20 työkaveria ja koko Zeeland-heimossa heitä on pitkälti yli sata, joskus tunnen olevani yksin. Tunnetta on vaikea selittää ja se ei todellakaan tarkoita sitä, ettenkö tekisi lähipiirini kanssa yhteistyötä. Päinvastoin. Joskus tiimityön tekeminen saattaa olla jopa liian helppoa: roolit ovat selkeät, luottamus molemminpuolista ja konsensus syntyy helposti. Mainostoimiston yksi tärkeimmistä tehtävistä on kuitenkin kyseenalaistaa. Se vaatii kykyä hypätä ulos laatikosta. Jos boksissa on turvallista, lämmintä ja mukavaa työkavereitten seurassa, miksi altistua sen ulkopuoliselle tuiskulle?

Olin viime viikolla tapaamassa työn merkeissä norjalaista ystävääni Trulsia. Tapasimme ensimmäistä kertaa 90-luvun puolivälissä työskennellessä molemmat Batesilla. Työnantajat ovat vaihtuneet molemmilla, mutta ystävyytemme on säilynyt. Ennen kaikkea olemme pysyneet kollegoina. Kun haluamme laajentaa omille asiakkaille tarjoamiamme ratkaisuja, kilautamme kaverille: kuuntelemme ja vastaamme. Tapaamisessamme Truls ja yksi hänen isoimmista asiakkaistaan kertoivat heidän menestyksekkään yhteistyönsä tarinan sekä teoriassa että käytännössä. En ole pitkään aikoihin ollut yhtä voimaantunut ja inspiroitunut kuin nyt.

Olen monesti sanonut, että mainosalalla luotetuimmat ystäväni ovat lähelläni, mutta parhaat kollegani jossakin aivan muualla. Pidä ystävät lähelläsi, kollegat vielä lähempänä.

 

Leave a Reply