Erilaisuuden hyväksyminen

No Comments

Maavoimat julkaisi eilen uuden taistelutavan. Itse suoritin varusmiespalveluksen vuosina 1985-86. Silloin meille lanseerattiin väkevästi taistelutavan vanhaa mallia. Taistelin tuulimyllyjä vastaan.

Uuden taistelutavan perusajatuksena on puolustusvoimien mukaan entistä aktiivisempi taistelutapa, jossa korostuu oma-aloitteisuus ja oveluus. Kuin omasta suustani. Ymmärrän olleeni aikaani edellä.

Kävin 11 kuukautta yhden miehen sotaa vanhaa taistelutapaa vastaan. Olin oma-aloitteinen ja ovela. Silloinen järjestelmä ei osannut kohdata kaltaistani. Jouduin silmätikuksi. Nykyisin kohteluani sanottaisiin kiusaamiseksi.

Kun minut kotiutettiin, ajattelin, että sota olisi kohdaltani ohi. En voinut kuvitella, että jatkaisin uraani jopa vapaaehtoisessa maanpuolustustyössä merivoimissa. Siellä sain olla oma-aloitteinen ja ovela. Sain maanpuolustustahtoni takaisin.

On hienoa, että puolustusvoimat uusiutuu. Tärkeintä on kuitenkin sisäinen markkinointi. Kantahenkilökunta tulee koulia kohtaamaan erilaiset yksilöt. Erilaisuuden hyväksyminen on mille tahansa organisaatiolle parasta uudistumista.

Leave a Reply