5654

No Comments

Tein matkalaskua. Kuukauden aikana olen ajanut autolla 5654 kilometriä. Ajotietokoneen mukaan keskinopeus on ollut 74 km/h. Olen istunut työmatkoja kuukauden aikana 76 tuntia, joka tekee 19 tuntia viikossa.

Olen käynyt tapaamassa eri 34 asiakasta. Keskimääräinen asiakkaan tapaamiseen kulunut matka-aika on ollut keskimäärin 2 tuntia 15 minuuttia. 2065 kilometriä eli 28 tuntia olen istunut autossani työkaverini kanssa. Ne hetket ovat monesti olleet työtehollista laatuaikaa: hurmioituneita parin tunnin ideointisessioita. 3589 kilometriä eli 48 tuntia olen viettänyt laatuaikaa yksikseni. Ei välttämättä hullumpaa sekään.

Käytän matkoihini yksityisautoa. Vähintään 80 % tapaamisistani on osoitteissa, joihin joutuisi käyttämään useampaa kuin yhtä julkista. Matka Turusta Vantaan Kuninkaanmäkeen omalla autolla vie pari tuntia suuntaansa. Julkisilla matka-aika olisi 3 ½ tuntia. Tämän tyypillisen esimerkin mukaan laskettuna kuukausittainen matka-aika kasvaisi yli 50 tunnilla. Kiitos, mutta ei kiitos. Julkiset eivät ole vaihtoehto, hybridiauto on.

5654 kilometriä kuulostaa paljolta. Sitä se onkin. Mutta mikään ei vedä vertoja keskustelukumppanin näkemiselle kasvokkain, mahdollisuudelle tutustua hänen tuotteisiinsa ja palveluihinsa paikan päällä. Seuraavat viikot sulattelen näkemääni ja kokemaani. Silloin vain pakottavasti syystä lähden minnekään. Muutaman viikon kuluttua ryömin taas kolostani ja suuntaan maakuntaan kertomaan, mitä minulle on tullut mieleeni sitten viime näkemän.

 

Leave a Reply